Medvedev a Hurkacz postúpili do štvrťfinále dvojhry na Australian Open

22.01.2024 Celý región

Melbourne 22. januára (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz bude v stredu súperom Nemca Alexandra Zvereva vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajší wimbledonský šampión zdolal v osemfinále v aréne Roda Lavera Srba Miomira Kecmanoviča 6:4, 6:4, 6:0.

"Snažil som sa diktovať tempo výmen. Vedel som, že Miša má v nohách dva päťseťáky. Snažil som sa ho rozbehať, byť agresívny a táto taktika slávila úspech. V Austrálii sa cítim čoraz lepšie, fanúšikovia sú veľmi žičliví a povzbudzujú ma," zdôraznil Alcaraz v rozhovore s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Španiel postúpil medzi elitnú osmičku v Melbourne Parku prvýkrát v kariére a vo štvrťfinále tak bol už na všetkých podujatiach veľkej štvorky. Proti Zverevovi ho čaká náročný zápas. "Ak zopakujem dnešný výkon, mám reálnu šancu postúpiť do semifinále. Sascha však bude tvrdý oriešok. Očakávam veľmi intenzívny duel, diváci si určite prídu na svoje," povedal Alcaraz.

Zverev vyradil Brita Camerona Norrieho po vyše štvorhodinovej päťsetovej dráme 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3). "Veľká vďaka patrí austrálskym fanúšikom, ktorí vytvorili výbornú atmosféru. Cameron hral veľmi dobre a musel som vydať zo seba maximum, aby som ho zdolal," povedal Zverev, ktorý v 2. kole zvíťazil tiež v piatich setoch nad slovenským kvalifikantom Lukášom Kleinom.

V ďalšom štvrťfinále nastúpia proti sebe Rus Daniil Medvedev a Poliak Hubert Hurkacz. Medvedev v osemfinále v pozícii nasadenej trojky zdolal Portugalčana Nuna Borgesa 6:3, 7:6 (4), 5:7 , 6:1. Hurkacz ako turnajová deviatka zvíťazil nad Francúzom Arthurom Cazauxom 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4.

Medvedev nepremenil v treťom sete dva mečbaly a v jeho koncovke ťahal za kratší koniec, no vo štvrtom dejstve už na dvorci dominoval. "Tretí set bol fyzicky náročný, lebo Arthur hral veľmi agresívne. Keď som zahral kratší úder, okamžite ma potrestal. Obával som sa, aby z toho nebola dráma, no vo štvrtom sete som zvýšil úroveň mojej hry a dotiahol duel do víťazného konca," uviedol pre akreditované médiá finalista Australian Open z rokov 2022 a 2021.


muži - dvojhra - osemfinále:
Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Miomir Kecmanovič (Srb.) 6:4, 6:4, 6:0
Alexander Zverev (Nem.-6) - Cameron Norrie (V. Brit.-19) 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3)
Daniil Medvedev (Rus.-3) - Nuno Borges (Portug.) 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:1
Hubert Hurkacz (Poľ.-9) - Arthur Cazaux (Fr.) 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4
 

Vyberte región